Bölüm
Tarihçe

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Mekatronik Mühendisliği Bölümü 2010-2011 öğretim yılı güz yarıyılında eğitime başlamıştır. Bu bölümde 1 profesör,  5 doçent, 3 yardımcı doçent ve 5 araştırma görevlisi eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Bölümümüze MF-4 puan türüyle öğrenci alımı gerçekleştirilmektedir. Birinci ve ikinci öğretimlerdeki 58'er kişilik kontenjanın 18'i M.T.O.K. statüsünde olan adaylara ayrılmıştır. Bölümümüzün öğrenim süresi 4 yıldır, eğitim dili Türkçedir. M.T.O.K. kontenjanından yerleşen adaylara bir yıllık matematik ve fen derslerinden oluşan hazırlık sınıfı programı uygulanır. Hazırlık sınıfı programı süresi, öğrenim yılları süresine dahil değildir.